Wednesday, November 28, 2007

tassenbol




Aquesta bola de plàstic plena de bosses és la invenció d'una holandesa que es diu Caroli Buitenhuis. Al comprovar que no era la única que es deixava les bosses de plàstic a casa quan anava a comprar (sabeu que allà es paguen, cosa que s'hauria de fer a tots els supermercats d'aqui) se li va ocórrer una idea.


Va pensar en idear una espècie de recipient per posar les boses de plàstic que li sobraren a la gent i col·locar-lo per els supermercats i els centres comercials, amb ànim d'ajudar una mica a conservar el medi ambient.


Va parlar amb un estudi professional que li va dissenyar una bola amb potes molt senzilla i va fer la prova a cinc supermercats d'Amsterdam. I va funcionar. Un de cada deu clients va fer servir una de les bosses de dintre de l'esfera de plàstic. Ara el sistema ha sigut premiat, així com la seva creadora, i l'ajuntament d'Amsterdam vol posar una d'aquestes Tassenbol a cada supermercat.


Tot açò sembla una gran tonteria en el context que ens envolta per aquí, pot ser a les grans ciutats estan més concienciats, però la majoria no ho està i poc a poc es va degradant més el medi ambient. Amb anècdotes com aquestes, sembla que estiga més a les nostres mans el poder canviar el món amb gestos senzills.




Info extreta de La Vanguàrdia, 27 de Novembre de 2007.

No comments: